Izšel novi komentar Zakona o prekrških – ZP-1 s komentarjem

10.04.2018

Obveščamo vas, da je pri GV Založbi, sedaj pri Lexpera, d.o.o., izšel Zakon o prekrških – ZP-1 s komentarjem.

Avtorji komentarja zakona so mag. Petra Čas, Suzana Gril, dr. Katja Filipčič, dr. Zvonko Fišer, dr. Polonca Kovač, Hinko Jenull, Špela Maček Guštin, mag. Nuša Orel, Matej Perpar in dr. Liljana Selinšek.

Gre za drugo dopolnjeno izdajo ZP-1 s komentarjem po skoraj desetih letih od njegove prve izdaje, ki je imela na razvoj teorije kot tudi prakse pomemben vpliv. ZP-1 je namreč v tem obdobju doživel še pet bolj ali manj obsežnih zakonodajnih posegov (novele ZP-1F, ZP-1G, ZP-1H, ZP-1I in ZP-1J).

Zato je odločitev založbe, da pristopi k pripravi novega, dopolnjenega komentarja več kot dobrodošla. V njem so zaobsežene zakonodajne spremembe, vendar le v tolikšni meri, kolikor je slednje za razumevanje posameznih trenutno veljavnih določb potrebno. Avtorji posameznih delov zakona so vsak iz svojega strokovnega področja pripravili posodobljen komentar.

Pri tem velja opozoriti, da je bil komentar tistih delov zakona, ki ni doživel zakonodajnih posegov, pregledan in dopolnjen z manjšimi popravki ter najnovejšo sodno prakso, medtem ko so avtorji komentarja tistih delov zakona, ki so bili korenito spremenjeni ali dopolnjeni, komentar napisali povsem na novo.

Zato je izdaja ZP-1 s komentarjem dobrodošla, predvsem pa koristen pripomoček pri vašem delu vodenja in odločanja v postopkih o prekrških.